Пилешки гърси в сос от див лук
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8 с.л. масло
2 супена лъжица зелен лук, нарязан
225 г гъби, без пънчетата, нарязани
сол
бял пипер, прясно смлян
6 пилешки гърди, без кожа, леко изтънени
1/2 чаша пилешки бульон, концентриран
лимонов сок
1 чаша сметана
сгъстител за сос - смесете 1 с.л. брашно и 1 с.л. сладко масло в малка плоска чиния и пасирайте сместа с вилица на много гладка паста; оваляйте пастата на топка и съхранявайте в хладилника
2 с.л. див лук, пресен, нарязан ситно
В малък тиган, сгорещете 2 с.л. масло. Добавете лука и гответе в продължение на 2 или 3 минути, без да покафенява. Добавете гъбите. Подправя се със сол и черен пипер и варете сместа на силен огън за 2 или 3 минути, докато гъбите леко покафенеят. Заделете.
Подправете пилешките гърди със сол и черен пипер и ги поръсете с лимонов сок. В голям тиган разтопете останалото масло и сгорещете хубаво. Добавете пилешките гърди и гответе за 1 минута от всяка страна. Покрийте съда с намаслена восъчна хартия и след това сложете капака. Намалете котлона и оставете да къкри за още 8 - 10 минути. Извадете веднага пилешките гърди в чиния за сервиране.
Налейте пилешкия бульон в съда и увеличете огъня. Редуцирайте до сгъстяване и добавете сметаната. Продължете готвенето на висока температура. Добавете сгъстителя за сос и варете докато сосът покрива гърба на лъжица. Добавете гъбите и зеления лук. Добавете дивия лук и коригирайте подправките. Изсипете соса върху пилешките гърди и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ