Регистрация

Пилешки гърди с чили чушле и гауда

Автор:
ivanova
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
810
Оцени рецептата

8 зелени люти чушки

8 половинки пилешки гърди, обезкостени, с кожата, изтънени

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

1 ч.л. смлян кимион

1/4 ч ситно нарязан магданоз

170 г пушена гауда, настъргана

1/4 ч солени препечени семена от тиква

1/4 ч зехтин

5 узрели домата, нарязани

1/2 ч нарязан зелен лук

1/2 ч нарязан магданоз

2 скилидки чесън, счукан

1 с.л. много фино смлян джинджифил

3 с.л. бял винен оцет

2 с.л. тъмно сусамово олио

1 с.л. шафран

1 1/2 ч.л. захар

1 ч.л. чили сос

1/2 ч.л.

 

Изпечете чушките до почерняване от всички страни. Поставете ги в найлонова или хартиена торбичка и затворете. След 5 минути, обелете и срежете по дължина от едната страна. Изхвърлете семената и мембраните. Изплакнете пилешките гърди със студена вода и подсушете. Сложете гърдите, с кожата надолу, върху работна повърхност и покрийте всяка гърда с чушле, след това добавете тънък слой настъргана гауда. Навийте плътно на руло всяка гърда. Завържете хубаво с канап. В отделни контейнери, заделете тиквеното семе и зехтина. Комбинирайте всички съставки за соса, разбъркайте добре и оставете на стайна температура. Загрейте фурната до 230С градуса. Постелете плитка тава с фолио, а след това сложете решетка, напръскана хубаво със спрей за готвене. Поставете пилето, с кожата нагоре върху скарата. Поставете пилето на около 10 сантиметра под нагревателя и изпечете докато кожата е златиста, около 4 до 6 минути. Намалете фурната до 200 градуса. Намажете пилето със зехтин и печете още около 15 минути. Сипете от затоплената салца в 4 чинии. Поставете пилето в центъра на салцата, поръсва се с тиквени семки и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта