Пилешки гърди с чили чушле и гауда
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8 зелени люти чушки
8 половинки пилешки гърди, обезкостени, с кожата, изтънени
Сол и прясно смлян черен пипер на вкус
1 ч.л. смлян кимион
1/4 ч ситно нарязан магданоз
170 г пушена гауда, настъргана
1/4 ч солени препечени семена от тиква
1/4 ч зехтин
5 узрели домата, нарязани
1/2 ч нарязан зелен лук
1/2 ч нарязан магданоз
2 скилидки чесън, счукан
1 с.л. много фино смлян джинджифил
3 с.л. бял винен оцет
2 с.л. тъмно сусамово олио
1 с.л. шафран
1 1/2 ч.л. захар
1 ч.л. чили сос
1/2 ч.л.
Изпечете чушките до почерняване от всички страни. Поставете ги в найлонова или хартиена торбичка и затворете. След 5 минути, обелете и срежете по дължина от едната страна. Изхвърлете семената и мембраните. Изплакнете пилешките гърди със студена вода и подсушете. Сложете гърдите, с кожата надолу, върху работна повърхност и покрийте всяка гърда с чушле, след това добавете тънък слой настъргана гауда. Навийте плътно на руло всяка гърда. Завържете хубаво с канап. В отделни контейнери, заделете тиквеното семе и зехтина. Комбинирайте всички съставки за соса, разбъркайте добре и оставете на стайна температура. Загрейте фурната до 230С градуса. Постелете плитка тава с фолио, а след това сложете решетка, напръскана хубаво със спрей за готвене. Поставете пилето, с кожата нагоре върху скарата. Поставете пилето на около 10 сантиметра под нагревателя и изпечете докато кожата е златиста, около 4 до 6 минути. Намалете фурната до 200 градуса. Намажете пилето със зехтин и печете още около 15 минути. Сипете от затоплената салца в 4 чинии. Поставете пилето в центъра на салцата, поръсва се с тиквени семки и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ