Регистрация

Пилешки гърди с лимон

Автор:
elenkova
|
Дата:
07 Sep
|
Видяна:
642
Оцени рецептата

1/2 чаша брашно - за овалване

Сол и черен пипер на вкус

4 пилешки гърди, без кожа и кости

2 с.л. зехтин

4 стръкчета мащерка или 1 ч.л. сушена

2 с.л. лук шалот, ситно нарязан

2 ч.л. чесън, фино нарязан

2 ч.л. настъргана кора от лимон

3 с.л. лимонов сок

1/2 ч пилешки бульон

2 с.л. масло или маргарин

 

Подправете брашното със сол и пипер и оваляйте пилешкото от всички страни. Отстранете излишното брашно. Загрейте олиото в тиган, достатъчно голям, че да побере месото на един слой. Сложете месото и гответе, непокрито, на умерен огън за 5 минути или докато леко покафенее. Обърнете и гответе още 5 мин. или до златисто кафяво. Внимателно излейте олиото от тигана, но оставете месото. Изхвърлете мазнината. Добавете мащерката, лука шалот и чесъна и се готви още около минута. Внимавайте да не изгори чесънът. Добавете лимоновата кора, лимоновия сок и бульона. Остържете тигана, за да се разтворят залепналите по дъното частици. Добавете маслото и гответе още 3 минути.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта