Регистрация

Пилешки гърди с диви гъби и сос с бърбън

Автор:
пеева
|
Дата:
08 Sep
|
Видяна:
762
Оцени рецептата

1/2 ч наситнен пресен розмарин

1/2 ч лимонов сок

2 с.л. дижонска горчица

Сол и пипер (на вкус)

1 1/2 ч зехтин

20 бр. цели пилешки гърди, без кожата и обезкостени

10 лука шалот, нарязан

6 скилидки чесън; нарязан

680 г гъби шийтаке, нарязани на филийки

70 г смесени диворастящи гъби, накиснати в гореща вода за 30 минути, отцедени и нарязани

225 г сушени на слънце домати, накиснати в гореща вода за 30 минути, отцедени и нарязани

5 с.л. брашно

6 ч телешки бульон

1/2 ч сметана за разбиване

1/2 ч бърбън (или на вкус)

 

Направете марината като смесите 2 с.л. розмарин, лимоновия сок, горчицата, солта и черния пипер, след това бавно добавете 1 чаша зехтин. Залейте половинките пилешки гърди и се мариноват от 1 до 8 часа. Сгорещете соса в голям тиган. Задушете лука шалот и чесъна в 1/4 чаша зехтин, докато станат светло златисто-кафяви. Добавете останалия зехтин и розмарина, гъбите шийтаке, дивите гъби и доматите. Разбъркайте добре, след това поръсете брашното. Гответе и се разбърква за 1 или 2 минути, след това бавно се добавя бульонът, като се разбърква, докато се получи сос. Добавете сметаната, бърбъна, солта и пипера. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 8 минути. Отстранете от огъня, опитайте на вкус, коригирайте подправките на вкус и добавете още бърбън по желание. Извадете пилето от маринатата и изпечете на скара или грил до готовност (около 10 мин.). Междувременно, загрейте соса. Подредете месото в чиния и покрийте със сос.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта