Регистрация

Пилешки гърди с банани

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
03 Dec
|
Видяна:
884
Оцени рецептата

1:

2 бр. цели пилешки гърди, без кожата и обезкостени

Сол и пипер (на вкус)

2:

1 узрял банан; средно голям, намачкан на пюре

1/3 ч портокалово кюрасо или

1/3 ч портокалов коняк

1 1/2 ч.л. лимонов сок

1/4 ч тъмен царевичен сироп

1/4 ч.л. сол

3:

1/4 ч масло

1/4 ч нарязани орехи

2 с.л. стафиди

1/8 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

1/2 ч галета

4:

1/2 банан, нарязан на филийки

 

Изтънете гърдите с чукче за месо. Поръсете със сол и пипер на вкус. Смесете всички съставки от част 2 в голяма купа, оставете настрана. Разтопете маслото. Сложете съставките от част 3 в блендер и разбийте. Напълнете пилешките гърди със сместа и ги подредете в плитка тавичка. Изсипете половината от сместа с банан върху пилешкото и се пече на 180С в продължение на 25 до 30 минути, като се маже със соковете веднъж. Покрийте гърдите с нарязани банани и полейте със соса. Върнете във фурната и печете още 2 - 3 минути и поднесете.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта