Регистрация

Пилешки гърди със соеви кълнове

Автор:
пеева
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
679
Оцени рецептата

1 бр. цели пилешки гърди, без кожата и обезкостени

2 с.л. царевично нишесте

3 с.л. соев сос

1 с.л. шери

1 скилидка чесън, счукан

3 с.л. олио

1 с.л. семена сусам, препечен

225 г соеви кълнове

1 връзка зелен лук, нарязан

1 с.л. корен джинджифил, пресен, нарязан

 

Нарежете лука, отделете белите от зелените части. Месото се нарязва на ивици. Смесете около 1 с.л. царевично нишесте, около 1 с.л. соев сос и шерито с чесъна в чиния, смесете с пилешкото и оставете настрана. Смесете останалите 1 с.л. царевично нишесте, 2 с.л. соев сос и една чаша вода, оставете настрани. Загрейте около 1 с.л. олио в тиган. Запържете пилешкото за една минута; извадете и оставете настрана. Загрейте около 2 с.л. олио в тиган. Добавете соевите кълнове, бялата част на лука и джинджифила. Запържете, като разбърквате за 3 мин. Върнете пилето в тигана, прибавете сместа със соев сос, зелен лук и сусам. Оставете да заври и гответе до сгъстяване. Сервирайте върху спагети или ориз.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта