Пилешки бутчета с ароматен доматен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8 пилешки бутчета, без кожата
1/2 ч.л. сол
450 г нарязани домати
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч стафиди
1/8 ч.л. червен пипер
1 с.л. нарязани зелени люти чушки
2 с.л. растително масло
1 ч.л. захар
1/2 ч нарязан лук
1 ч.л. канела
1/4 ч нарязани бадеми
В малка купа, смесете доматите, стафидите, зелените люти чушки, захарта, канелата, солта, кимиона и червения пипер и заделете. В голям тиган, поставете олиото на умерено висок огън. Сложете пилешкото и гответе, като се обръща, около 10 минути или докато покафенее от всички страни. Добавете лука и гответе, като се разбърква за 2 - 3 минути или докато леко омекне. Отцедете излишната мазнина. Добавете доматената смес; покрийте, намалете огъня до умерен и гответе за около 15 минути или докато пилето омекне. Махнете капака и гответе още 5 мин. Поднесете пилешкото, заедно със соса, върху горещ ориз. Поръсете с бадеми.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ