Регистрация

Пилешки бутчета по китайски

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
1144
Оцени рецептата

4 пилешки бутчета, без кожа и нарязани на шест парчета, всяко

2 белтъка

2 ч.л. царевично нишесте

1 с.л. оризов оцет

1 с.л. светъл соев сос

1 с.л. оризово вино

1 ч.л. захар

1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в

1 ч.л. вода

1/2 ч фъстъчено олио

3 сушени червени люти чушлета

1 стрък зелен лук, нарязан

1 малко парче пресен джинджифил, настърган

1 скилидка чесън, счукан

2 ч.л. сусамово олио

 

Енергично разбийте белтъка и царевичното нишесте; добавите парчетата пилешко и смесете, така че да се покрият. Загрейте олиото в голям тиган и добавете парчета пиле на партиди, запържете до златисто, около 3 минути, след това отцедете. Излейте всичкото без 1 с.л. горещо олио от тигана. Добавете чушките и гответе в продължение на 15 секунди; добавете бялата част на зеления лук, джинджифила и чесъна и се разбърква още 15 секунди. Добавете сместа от оцет, соев сос, вино и захар, като се разбърква, докато се сгорещи. Добавете царевичното нишесте, разтворено във водата и се разбърква, докато сместа се сгъсти. Свалете от огъня, прибавете сусамовото олио, гарнирайте с перата зелен лук и сервирайте.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта