Регистрация

Пилешка супа с аспержи и сусам

Автор:
elenkova
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
479
Оцени рецептата

900 г пилешко

3 с.л. сусамово олио

6 резена джинджифил

1/2 ч шери

1/2 ч.л. сол

2 ч топла вода

1 ч.л. захар

1/2 ч гъби, консерва

8 пресни аспержи

 

 Изплакнете пилешкото, отстранете мазнината, подсушете и нарежете на хапки. Обелете и нарежете джинджифила. Измийте и нарежете аспержите на парчета от по 5 см. Загрейте тиган до средно висока температура. Добавете сусамовото олио. Започнете да готвите пилешкото по няколко парчета наведнъж, когато олиото започне да мирише. След като леко покафенее, върнете парчетата пилешко в тигана, добавете джинджифила, шерито и солта. Когато шерито изври, добавете водата и захарта. Увеличете котлона, оставете да заври, след което намалете огъня до слаб, покрийте и оставете да къкри за 30 минути. Добавете гъбите и аспержите и гответе още 15 минути. Прехвърля се покрит супник и се поднася горещо.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта