Регистрация

Печено пиле с лимон

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
03 Jan
|
Видяна:
902
Оцени рецептата

4 пилешки гърди без кожа и кости

1 бучка масло

1/3 ч лимонов сок

1/2 ч брашно

1/2 ч нарязан ситно лук

1 скилидка чесън, счукан

1 ч.л. сол и пипер

 

Изтънете гърдите с чукче за месо. Оваляйте в брашно. Разтопете маслото в тава. Покрийте хубаво пилешкото с масло. Пече се на 190 градуса в продължение на 30 минути. Междувременно, пригответе лимоновия сос за печене, като смесите 1/3 чаша сок от лимон, наситнения лук, чесъна и сол и черен пипер. Намажете месото с част от соса и печете, като мажете с останалия сос още 30 мин. или до готовност. Сервирайте с ориз и зелена салата.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта