Регистрация

Печени пилешки филенца с лимон и чесън

Автор:
Генчев
|
Дата:
06 Jul
|
Видяна:
913
Оцени рецептата

Необходими продукти:

800 г пилешки гърди

сол и пипер

олио или зехтин

30 г масло

клонка розмарин

6 скилидки чесън

1 лимон

2 с.л. соев сос

1-2 с.л. лют сос по желание

Начин на приготвяне:

Нарежете на хапки пилешките гърди. Поръсете със сол и пипер и покапете с олио. Сгорещете 2 с.л. растителна мазнина в тиган на умерена температура. Добавете маслото и щом зацвърчи, поръсете с наязаната на едро клонка розмарин. Добавете пилешкото и гответе докато се запечата от всички страни и хване коричка. След това го прехвърлете в малка тавичка с все розмарина и останалата в тигана мазнина (ако има такава)

В купа смесете намачкания на паста чесън с изстискания сок на лимона. Добавете соевия сос и лют сос по желание. С този овкусител залейте месцата. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта