Регистрация

Печени пилешки гърди с бобена салата

Автор:
blazheva
|
Дата:
29 Jun
|
Видяна:
672
Оцени рецептата

2 с.л. дижонска горчица

4 бр. цели пилешки гърди, без кожата и обезкостени

280 г замразена папуда

900 г консерва боб

1 средно голяма глава червен лук, нарязан ситно

2 средно големи домата, нарязани на кубчета

2 с.л. прясна мащерка, нарязана

2 с.л. пресен риган, нарязан

4 сушени домата, в зехтин, нарязани фино

3 с.л. зехтин

3 с.л. балсамов оцет

Прясно смлян черен пипер на вкус

 

Загрейте скарата. Намажете с горчица от едната страна пилешките гърди и изпечете на скара или грил, докато започнат да покафеняват. Обърнете и намажете с още горчица. Изпечете до готовност, след това нарежете на тънки ленти и сложете в купа за сервиране. Сварете папудата според указанията на опаковката, докато поомекне (не повече от 15 минути). Отцедете. Отцедете течността от консервирания боб и изплакнете обилно. Добавете го в купа с папудата, лука, пресните домати, подправките и сушените домати. Разбийте зехтина и оцета и се разбърква със салатата. Поръсете с пипер на вкус и сервирайте със стайна температура.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта