Регистрация

Панирани пилешки гърди

Автор:
марина цекова
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
726
Оцени рецептата

6 бр. пилешки гърди

1/2 мътеница

1 1/2 ч брашно

1/2 ч.л. бял пипер

1 ч.л. сол

1 олио за пържене

 

Измийте пилешките гърди премахнете кожата и видимите мазнини, но оставете костите. Подсушете с хартиена кърпа. Изсипете мътеницата в плитка купа. Във втора купа, смесете брашното, черния пипер и солта. Сложете тиган на силен огън и налейте олио на дълбочина около 1,5 см.

Потопете всяка гърда в мътеница, като се уверите, че е напълно покрита. Потопете в купичката с брашно, така че да се покрие хубаво. Изтръскайте излишното брашно. Сложете в горещото олио на партиди и изпържете до златисто кафяво и хрупкаво, като обръщате и от другата страна.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта