Панирани пилешки бутчета с корнфлейкс
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
8 долни пилешки бутчета
2 яйца (с готовност за трето)
сол и пипер на вкус
чили на прах
чесън и лук на прах
250 г корнфлейкс
бутилка барбекю сос
100 г брашно (с готовност за още малко)
Начин на приготвяне:
Махнете кожата на пилешките бутчета. Ще си я направите на чипс към ястието, защото няма смисъл да се изхвърля. С няе обаче няма да залепне панировката, затова се отстранява. Съблечените пилешки бутчета обтрийте добре със сол и пипер, малко чили на прах и лук и чесън на прах.
В чиния натрошете на едро част от корнфлейкса. Не слагайте целия на един път, защото се овлажнава и не полепва. По-добре на няколко пъти. В друга чиния разбийте яйцата; в трета - сипете брашното. Застелете си и голяма тава с хартия за печене.
Взимайте бутче, овалвайте в брашно, после в яйце, а накрая - в корнфлейкс. Попритискайте корнфлейкса към месото, за да залепне хубаво. Редете в тава.
На финала при бутчетата разстелете и кожата, която предварително също сте овкусили със сухите подправки. Ако не се побира в същата тава, изпечете преди или след бутчетата.
Гответе на 180 градуса в предварително загрята фурна. На бутчето му е нужно около 45 минути, а на кожата - 25-30. Поднесете с барбекю сос - много е вкусно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ