Регистрация

Пай с ягоди, малини и боровинки

Автор:
Юлия
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
594
Оцени рецептата

1 ч ягоди

3/4 ч захар

3 с.л. царевично нишесте

2 ч малини

1 1/2 ч сини боровинки

Тесто за пай

 

Разделете ягодите наполовина. Смесете брашното и царевичното нишесте в купа. Добавете ягодите, заедно със соковете им, пресни или замразени малини и пресни или замразени боровинки. Внимателно разклатете съда, докато плодовете са покрити с тесто. Ако използвате замразени плодове, оставете сместа да престои в продължение на 15 до 30 минути или докато плодовете се размразят частично, но все още са заледени. Сложете половината тесто в тавичка за пай с диаметър 23 см. Разбъркайте течното тесто и го изсипете в блата. Подрежете краищата на тестото. Покрийте с ленти от останалото тесто във формата на решетка. Слепете краищата. За да не покафенее прекалено, покрийте ръба на пая с фолио. Загрейте фурната до 190ºС. Печете 25 минути. Свалете фолиото. Печете още 20-25 минути или докато стане златисто отгоре. Охлажда се върху решетка.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта