Регистрация

Пай с ябълки и карамел

Автор:
irina
|
Дата:
22 Apr
|
Видяна:
263
Оцени рецептата

2 блата за пай

6 чаши ябълки - обелени и нарязани на парчета

3/4 чаша захар

1/4 чаша брашно

1/4 чаена лъжичка сол

2 супени лъжици масло

1/3 чаша карамелен топинг

4 супени лъжици орехи - нарязани

 

Загрейте фурната до 220 градуса. Постелете единия блат в тавичка. Комбинирайте ябълките, захарта, брашното и солта в голяма купа. Леко разбъркайте. Сместа се изсипва в приготвения блат. Покрийте с парченца масло. Покрийте с другия блат и слепете краищата. Нарежете прорези на няколко места. Пече се за 35-45 минути или докато ябълките омекнат. Извадете пая от фурната. Веднага поръсете с карамеления топинг върху пая и с орехите.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта