Регистрация

Пай с ябълки и заквасена сметана

Автор:
Milikin
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
717
Оцени рецептата

Блат за пай с диаметър 23 см + тесто за направата на „решетката“ отгоре

1 яйце; разбито

2/3 ч захар

1/3 ч кафява захар

1 ч заквасена сметана

4 ч ябълки, почистени и нарязани

1/2 ч златисти стафиди

 

Сложете блата в тавичка за печене. Смесете яйцето, захарта и сметаната, прибавете нарязаните ябълки и стафидите. Изсипете върху блата. Покрийте с тестото за „решетката“, като слепите хубаво ръбчетата. Печете на 200°С във фурната за 50 минути или до готовност. През последните 15 минути на печене покрийте ръбчетата с фолио.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта