Регистрация

Пай с пресни ягоди

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
27 Nov
|
Видяна:
924
Оцени рецептата

1 готов блат за пай, изпечен и охладен

За глазурата:

450 г ягоди

1 ч захар

2 1/2 с.л. царевично нишесте

1 с.л. масло

За пълнежа:

1 кг ягоди

2 с.л. портокалов сок

1 ч бита сметана

2 с.л. пудра захар

коантро

 

За глазурата: Измийте внимателно ягодите в студена вода. Отцедете и почистете. В тенджера, намачкайте ягодите с домакинска преса за картофи. Смесете захарта и царевичното нишесте и ги добавете при намачканите ягоди. Добавете 1/2 чаша вода. Оставете да заври на слаб огън, като се разбърква непрекъснато. Прецедете, добавете маслото. Охлажда се. За пълнежа: Измийте внимателно ягодите в студена вода. Отцедете и почистете. Измерете 3 чаши; заделете останалото за гарниране. В средно голяма купа, леко смесете ягодите с коантро и сместа се оставя да престои около 30 минути. След това подредете в изпечения блат. Изсипете охладената глазура върху ягодите. Оставете в хладилника за около 2 часа. Малко преди сервиране, разбийте сметаната на сняг и добавете пудрата захар. Гарнирайте пая със заделените ягоди и битата сметана.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта