Пай с пресни ягоди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 готов блат за пай, изпечен и охладен
За глазурата:
450 г ягоди
1 ч захар
2 1/2 с.л. царевично нишесте
1 с.л. масло
За пълнежа:
1 кг ягоди
2 с.л. портокалов сок
1 ч бита сметана
2 с.л. пудра захар
коантро
За глазурата: Измийте внимателно ягодите в студена вода. Отцедете и почистете. В тенджера, намачкайте ягодите с домакинска преса за картофи. Смесете захарта и царевичното нишесте и ги добавете при намачканите ягоди. Добавете 1/2 чаша вода. Оставете да заври на слаб огън, като се разбърква непрекъснато. Прецедете, добавете маслото. Охлажда се. За пълнежа: Измийте внимателно ягодите в студена вода. Отцедете и почистете. Измерете 3 чаши; заделете останалото за гарниране. В средно голяма купа, леко смесете ягодите с коантро и сместа се оставя да престои около 30 минути. След това подредете в изпечения блат. Изсипете охладената глазура върху ягодите. Оставете в хладилника за около 2 часа. Малко преди сервиране, разбийте сметаната на сняг и добавете пудрата захар. Гарнирайте пая със заделените ягоди и битата сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ