Регистрация

Пай с пресни круши и ябълки

Автор:
Savatova
|
Дата:
20 Feb
|
Видяна:
541
Оцени рецептата

4 ябълки, нарязани на филийки

4 твърди круши, нарязани на филийки

2 с.л. сок от лайм

2/3 ч кафява захар

1/4 ч царевично нишесте

1/2 ч.л. канела

1/2 ч.л. индийско орехче

2 с.л. масло

1 готов блат за пай

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Пригответе блата и оставете настрана. Обелете и нарежете ябълките и крушите. Поставете в голяма купа и смесете с лимоновия сок. Смесете кафявата захар, царевичното нишесте, канелата и индийското орехче в малка купа. Разбъркайте с ябълковите и крушовите филийки, докато се покрият. Изсипете в тавичка за пай. Покрийте с бучици масло. Покрийте с тестото. Направете срезове в тестото, за да излиза парата. Слепете краищата. Пече се на 180 градуса във фурната за 45 - 50 минути или до готовност.

 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта