Регистрация

Пай с праскови

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
512
Оцени рецептата

2 с.л. лимонов сок

680 пресни праскови, нарязани на филийки

1 1/4 ч захар

2 с.л. захар

1/8 ч.л. сол

1/4 ч.л. канела

1/2 ч.л. индийско орехче

3 с.л. брашно

4 с.л. масло

1 ч бита сметана

 

Изсипете сока над филийките праскова в голяма купа. Смесете 1 1/4 чаша захар, солта, индийското орехче, канелата и брашното. Добавете сместа при прасковите. Разклатете, за да се покрият равномерно. Изсипете в тава за пай. Покрийте с бучици масло. Разточете тесто, така че да покрие съда и навийте краищата. Направете 3 прореза отгоре. Поръсете с останалата захар. Печете 10 минути на 225 градуса, след това намалете до 180 градуса и печете още трийсет минути. Сервирайте с бита сметана.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта