Регистрация

Пай с лайм

Автор:
яна маринова
|
Дата:
04 Nov
|
Видяна:
524
Оцени рецептата

За пълнежа:

1 пакет неовкусен желатин

3 с.л. сок от лайм

1/2 ч вряща вода

Подсладител на вкус

1 готов блат за пай

Настъргана кора от лайм

Тънки филийки лайм

1 ч евапорирано мляко

1 ч.л. ванилия

Сокът на 1 1/2 лайма

2 капки зелен оцветител за храна

 

Поръсете желатина върху лимоновия сок и оставете да престои за няколко минути. Добавете врящата вода и подсладителя в желатиновата смес и се разбърква, докато се разтвори желатинът. Оставете в хладилника за около 45 минути или до леко сгъстяване. Смесете млякото и ванилията и се замразява 30 минути. Извадете от фризера и разбийте на висока скорост на сняг. Смесете лимоновия сок и хранителния оцветител с разбитото мляко. (Заделете останалия 1/2 лайм за гарнитура.) Бавно смесете желатиновата смес с битото мляко. Изсипете плънката в блата. Охладете, докато се стегне. Украсете с останалата кора от лайм и филийките лайм. Нарежете на 8 порции и поднесете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта