Регистрация

Пай с кокос и лайм

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
07 Aug
|
Видяна:
528
Оцени рецептата

1 готов шоколадов блат за пай

За плънката:

1 1/2 ч.л. желатин

3 с.л. студена вода

1/4 ч царевично нишесте

1 1/2 ч мляко

2 големи жълтъка

1 1/2 ч.л. кора от лайм

1/8 ч.л. сол

1 ч кокосова сметана

1/2 ч прясно изцеден сок от лайм

2 ч.л. ванилия

1/2 ч сметана за разбиване, бита

За кокосовата сметана:

1 ч бита сметана

1/4 ч кокосов крем

1/2 ч.л. ванилов екстракт

За украса:

Препечен кокос

 

Изпечете блата. Охлажда се напълно. За пълнежа: Смесете водата и желатина в чаша. Охладете да престои за поне 2 мин. Смесете царевичното нишесте и 1/4 чаша мляко в 1-литрова подходяща за микровълновата фурна мерителна чаша или купа, до гладкост. Разбийте с жълтъка, 1 чаена лъжичка на кора от лайм и солта. Смесете с останалите 1 1/4 чаши мляко и кокосовата сметана. Сложете в микровълновата фурна за 3 мин. Разбийте до гладкост. Сложете в микровълновата фурна за още 3 1/2 - 7 1/2 минути, като разбивате на всеки 2 мин., докато заври, сгъсти се и стане гладко. Веднага прибавете омекотения желатин и разбъркването продължава, докато желатинът се разтвори. Разбъркайте сместа през ситна цедка в неалуминиева купа. Прибавете останалата 1/2 чаена лъжичка кора от лайм и сока. Поставете купата в по-голяма купа, наполовина пълна с ледена вода. Разбъркайте сместа и остъргвайте стените на купата често, за 5 до 10 минути, докато изстине и се сгъсти достатъчно. Добавете ванилията. Извадете купата от ледената водна баня. Разбийте сметаната с електрически миксер, докато се оформят меки върхове. Внимателно смесете с пълнежа. Сложете в блата. Покрийте повърхността с найлоново фолио и се съхранява в хладилник най-малко 2 часа, докато стегне или до 3 дни. За кокосовата сметана: До 1 час преди сервиране, разбийте на сняг сметаната, крема от кокос и ванилията в купа със среден размер. Украсете пая по краищата с помощта на сладкарски шприц. Поръсете с кокос, ако желаете. Оставете в хладилника до сервиране.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта