Регистрация

Пай със "Сникърс"

Автор:
тодорова
|
Дата:
12 Apr
|
Видяна:
676
Оцени рецептата

1 блат за пай

2 яйца

1 пакет неовкусен желатин

1/4 ч вода, студена

6 десертчета „Сникърс“, нарязани на парчета

1/4 ч фъстъчено масло, едро смляно

226 г крема сирене, меко

1 1/2 ч пудра захар

1 ч.л. какао

3 с.л. кондензирано мляко

1 ч.л. ванилия

1/2 ч.л. сол

1 ч сметана, разбита

Фъстъци, осолени, нарязани

 

Разделете яйцата. Поръсете желатина със студена вода в малка тенджера и се оставя да престои, докато омекне - около 4 минути; разтваря се на много слаб огън, като се разбърква. Разтопете десертчетата на водна баня, добавете фъстъченото масло и смесете с дървена лъжица, до гладкост. Охладете. Разбийте крема сиренето с 2 жълтъка внимателно и постепенно добавете пудрата захар, като разбивате добре. Прибавете какаото, кондензираното мляко, ванилията, сместа със сникърсите и след това разтворения желатин и се разбърква добре. Охладете, докато частично се сгъсти, като се разбърква един или два пъти. Разбийте белтъците на сняг със солта и ги прибавете в охладената смес, след което сложете и сметаната; изсипете сместа в блата и оставете в хладилника, докато стегне. Украсете с нарязани фъстъци и допълнително сметана, ако желаете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта