Регистрация

Пай коледна звезда

Автор:
Жана
|
Дата:
01 Apr
|
Видяна:
428
Оцени рецептата

2 ч натрошени шоколадови вафли

6 с.л. масло или маргарин, разтопено

1/8 ч.л. ментов екстракт (по желание)

3/4 ч захар, разделени

1 пакет неовкусен желатин

1/3 ч студена вода

3 яйца, разделени

1/3 ч ментов ликьор

1/2 ч сметана за разбиване, бита

Шоколадови листенца

1 кръгъл жълт бонбон

За шоколадовите листа:

3/4 ч едро натрошен бял шоколад

Червен оцветител за храни

Мазнина

3/4 ч полу-сладък шоколад, нарязан едро

 

Загрейте фурната до 180ºС. Смесете натрошените бисквитки, маслото и екстракта от мента, ако ще използвате, в малка купа. Притиснете по дъното и стените на тавичка за пай. Пече се 8 минути. Охлажда се върху решетка. Смесете 1/2 ч захар и желатина в тенджера. Добавете студена вода и се оставя да престои 1 минута. Разбърква се на слаб огън, докато желатинът се разтвори. Леко разбийте жълтъците в купа. Добавете около 1/4 чаша желатин в яйчните жълтъци и върнете жълтъците в тенджерата. Варете на слаб огън, докато кремът се сгъсти достатъчно, така че да покрива гърба на дървена лъжица. Махнете от огъня и добавете ликьора. Оставете да се охлади на стайна температура. Разбийте белтъците на пяна. Постепенно добавете останалата 1/4 чаша захар и продължете да разбивате, докато станат на сняг. Прибавете ги при сместа с желатин. Добавете сметаната. Изсипете сместа в охладения блат. Охладете за поне 8 часа или за през нощта. Направете шоколадовите листа, като заделите малко разтопен шоколад. Подредете ги върху пая във формата на коледна звезда, като слепяте със заделения шоколад. Поставете жълтия бонбон в центъра. Оставете в хладилника до сервиране.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта