Орехови банички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г готови кори за баница
1 ч масло, разтопено
За пълнежа:
1 1/2 ч орехи, нарязани
1/2 ч препечени бадеми
1/4 ч захаросана портокалова кора
1/4 ч гранулирана захар
1 ч.л. бадемов екстракт
1/2 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. карамфил
На сиропа:
1 лимон
2 ч захар
1 1/2 ч вода
За пълнежа: В кухненски робот, смесете орехите, фъстъците, захаросаните кори, захарта, бадемовия екстракт, канелата и карамфила; нарежете ситно. Поставете един лист точени върху работна повърхност; покрийте останалите точени с влажна кърпа, за да не изсъхват. Намажете с малко масло. Покрийте с втори лист и намажете с масло. Повторете с още 2 листа кори и масло. Поръсете с около 1/3 чаша от ореховата плънка. Покрийте с още 3 листа точени кори, като мажете всяка с масло; поръсете с 1/3 чаша от сместа за плънката. Повторете с още три листа, а след това плънка, така че да се получат общо 9 листа точени кори. Намажете дългия край на корите с масло. Навийте на руло. Намажете цялото руло с масло и подрежете краищата. Нарежете на тънки филийки и сложете в намаслена тава. Повторете с останалите продукти, така че да се получат 2 рула. Печете във фурна на 180С за 18-20 мин. или докато се оформи златиста коричка, като обърнете веднъж. Охладете 5 минути в тавата. Извадете и оставете да се охлади напълно. На сиропа: Обелете лимона на ленти с помощта на белачка. В тенджера, комбинирайте захарта, водата и лимоновата кора; оставете да заври. Намалете огъня до средно-слаб и оставете да къкри за 25 до 30 минути или докато се сгъсти; прецедете. Изсипете половината сироп върху охладените рулца и оставете за 15 мин. Полейте с останалата половина и оставете да се охладят напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ