Регистрация

Омлет с киселец

Автор:
светли
|
Дата:
06 Mar
|
Видяна:
1749
Оцени рецептата

3 ч листа киселец, без стъблата; накъсани

1/2 ч вряща подсолена вода

6 яйца

2 с.л. сметана

1 щипка лют червен пипер

Сол

Прясно смлян черен пипер

1 средно голям сварен картоф

2 с.л. масло

1/4 ч нарязан ситно лук шалот

3 с.л. сметана

Червен пипер

Накъсани листа киселец за украса

 

Сварете накъсаните листа киселец във врящата подсолена вода до омекване - 1 мин. Отцедете добре. Отцедете и подсушете с хартиени кърпи. Смесете яйцата, 2 с.л. заквасена сметана, лютия червен пипер, солта и черния пипер в средно голяма купа. Добавете киселеца. Загрейте грила. Обелете и наситнете картофа. Разтопете маслото в тиган на слаб огън. Добавете шалота и гответе, докато омекне, като се разбърква от време на време, около 6 минути. Увеличете огъня до умерен. Добавете картофите и се разбърква, докато се покрият с масло. Добавете яйчената смес. Намалете огъня до слаб и гответе, докато долната част на фритатата стегне - около 10 минути. Разстелете 3 с.л. заквасена сметана отгоре. Поръсете леко с червен пипер. Изпечете, докато покафенее отгоре, като наблюдавате внимателно. Прехвърлете в чиния. Поръсете накъсани листа киселец отстрани за украса. Нарежете на малки парчета. Сервира се топло или със стайна температура.





Виж още от категория "Яйца"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта