Омлет с киселец
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч листа киселец, без стъблата; накъсани
1/2 ч вряща подсолена вода
6 яйца
2 с.л. сметана
1 щипка лют червен пипер
Сол
Прясно смлян черен пипер
1 средно голям сварен картоф
2 с.л. масло
1/4 ч нарязан ситно лук шалот
3 с.л. сметана
Червен пипер
Накъсани листа киселец за украса
Сварете накъсаните листа киселец във врящата подсолена вода до омекване - 1 мин. Отцедете добре. Отцедете и подсушете с хартиени кърпи. Смесете яйцата, 2 с.л. заквасена сметана, лютия червен пипер, солта и черния пипер в средно голяма купа. Добавете киселеца. Загрейте грила. Обелете и наситнете картофа. Разтопете маслото в тиган на слаб огън. Добавете шалота и гответе, докато омекне, като се разбърква от време на време, около 6 минути. Увеличете огъня до умерен. Добавете картофите и се разбърква, докато се покрият с масло. Добавете яйчената смес. Намалете огъня до слаб и гответе, докато долната част на фритатата стегне - около 10 минути. Разстелете 3 с.л. заквасена сметана отгоре. Поръсете леко с червен пипер. Изпечете, докато покафенее отгоре, като наблюдавате внимателно. Прехвърлете в чиния. Поръсете накъсани листа киселец отстрани за украса. Нарежете на малки парчета. Сервира се топло или със стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ