Омлет с авокадо, бекон и сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2/3 ч фино нарязани домати
2 с.л. червен лук, нарязан ситно
1 чили или на вкус, наситнено, без семената
2 с.л. пресен кориандър, нарязан ситно
1 с.л. сок от лайм или лимонов сок
За омлета:
4 големи яйца
2 с.л. вода
1 с.л. несолено масло
3 резена бекон, запържен и натрошен
1 малко авокадо, обелено и нарязано на малки кубчета
1/2 ч едро настъргано сирене
В малка купа смесете доматите, лука, чилито, кориандъра, лимоновия сок и сол и черен пипер на вкус, докато сосът се комбинира добре. В малка купа, разбийте яйцата, водата, сол и черен пипер на вкус. В тиган, за предпочитане с незалепващо покритие, сгорещете 1/2 чаена лъжичка масло на средно силен огън, докато се разпени, изсипете в половината яйчената смес, като накланяте тигана, за да се разпространи равномерно яйчената смес по дъното и се готви за 1 минута или докато почти стегне. Поръсете половината от омлета с половината бекон, половин авокадо, обелено и нарязано, както и половината сирене и се готви още 1 минута, или докато стегне. Сгънете омлета върху плънката, прехвърлете в чиния и я дръжте на топло. Направете още един омлет по същия начин с останалото масло, смес с яйце, бекон, авокадо и сирене и поднесете със салцата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ