Регистрация

Омлет с авокадо, бекон и сирене

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
12 Feb
|
Видяна:
2003
Оцени рецептата

2/3 ч фино нарязани домати

2 с.л. червен лук, нарязан ситно

1 чили или на вкус, наситнено, без семената

2 с.л. пресен кориандър, нарязан ситно

1 с.л. сок от лайм или лимонов сок

За омлета:

4 големи яйца

2 с.л. вода

1 с.л. несолено масло

3 резена бекон, запържен и натрошен

1 малко авокадо, обелено и нарязано на малки кубчета

1/2 ч едро настъргано сирене

 

В малка купа смесете доматите, лука, чилито, кориандъра, лимоновия сок и сол и черен пипер на вкус, докато сосът се комбинира добре. В малка купа, разбийте яйцата, водата, сол и черен пипер на вкус. В тиган, за предпочитане с незалепващо покритие, сгорещете 1/2 чаена лъжичка масло на средно силен огън, докато се разпени, изсипете в половината яйчената смес, като накланяте тигана, за да се разпространи равномерно яйчената смес по дъното и се готви за 1 минута или докато почти стегне. Поръсете половината от омлета с половината бекон, половин авокадо, обелено и нарязано, както и половината сирене и се готви още 1 минута, или докато стегне. Сгънете омлета върху плънката, прехвърлете в чиния и я дръжте на топло. Направете още един омлет по същия начин с останалото масло, смес с яйце, бекон, авокадо и сирене и поднесете със салцата.





Виж още от категория "Яйца"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта