Огретен с ягоди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч пресни ягоди, големи
115 г захар
140 мл вода
8 белтъка
10 г желатин
Ягодово пюре
280 г сладкарска сметана
Пригответе сладкарската сметана, като смесите:
140 г сметана +
140 г сметана, смесена с
60 мл пресен лимонов сок
1 пандишпанов блат, изрязан на кръгове с диаметъра на купичките
Отстранете стеблата от ягодите и ги нарежете на половинки. Сложете по парче пандишпанов блат на дъното на 10 купички. Покрийте с нарязаните ягоди, с отрязаната страна навън. Кипнете водата и захарта в тенджерка. Междувременно, поставете белтъците в купата на миксера и ги разбийте докато се оформят средно меки връхчета. В метална купа, разбийте сладкарската сметана над вряща вода. Когато се сгорещи достатъчно, свалете от огъня и бавно разтворете желатина в сметаната. Когато захарта кипне, добавете при белтъците, като разбивате. Продължете да разбивате на сняг. Добавете този крем при сладкарската сметана след това изсипете сместа в центъра на купичките. Охладете сместа най-малко 1 час. Поднесете извадено от купичките с ягодово пюре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ