Регистрация

Огнено капучино

Автор:
marto
|
Дата:
22 Mar
|
Видяна:
868
Оцени рецептата

Лимонов сок

Захар

3/4 ч ликьор Галиано; разделени

6 ч горещо кафе; разделени

2 с.л. шоколадов сироп, разделени

1/2 ч сметана за разбиване; бита

6 пръчици канела, 11 см

 

Изплакнете чашата с гореща вода и я подсушете. Потопете ръба на чашата в лимонов сок, след това в захар, като направите ръбче с дебелина 0,5 см около ръба на чашата. Завъртете чашата над пламъка на горелка за ирландското кафе или алкохол, докато захарта кристализира върху стъклото. Изсипете 2 с.л. ликьор Галиано в чашата. Завъртете над пламъка докато ликьорът се запали. Напълнете с кафе до 2,5 см от ръба на чашата; прибавете 1 ч.л. шоколад сироп. Покрийте капучиното с разбита сметана, гарнирайте с пръчка канела. Повторете процедурата за всяка порция. За 6 порции.





Виж още от категория "Напитки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта