Огнено капучино
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Лимонов сок
Захар
3/4 ч ликьор Галиано; разделени
6 ч горещо кафе; разделени
2 с.л. шоколадов сироп, разделени
1/2 ч сметана за разбиване; бита
6 пръчици канела, 11 см
Изплакнете чашата с гореща вода и я подсушете. Потопете ръба на чашата в лимонов сок, след това в захар, като направите ръбче с дебелина 0,5 см около ръба на чашата. Завъртете чашата над пламъка на горелка за ирландското кафе или алкохол, докато захарта кристализира върху стъклото. Изсипете 2 с.л. ликьор Галиано в чашата. Завъртете над пламъка докато ликьорът се запали. Напълнете с кафе до 2,5 см от ръба на чашата; прибавете 1 ч.л. шоколад сироп. Покрийте капучиното с разбита сметана, гарнирайте с пръчка канела. Повторете процедурата за всяка порция. За 6 порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ