Регистрация

Нискомаслен бананов кекс

Автор:
hodjeva
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
448
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1/2 ч заквасена сметана, обезмаслена

2 ч.л. сода за хляб

1 1/2 ч захар

1/4 ч масло или маргарин, меко

1/2 ч яйчен заместител

3/4 ч.л. сол

3 ч брашно

3 намачкани зрели банана

1 ч.л. ванилия

340 г шоколад, нискомаслен, натрошен

1/2 ч орехи, нарязани фино

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180С.

Намажете леко с олио две тави за хляб. В малка купа, смесете заквасената сметана и содата за хляб; заделете. В голяма купа, разбийте захарта и маргарина на средна скорост с електрически миксер, докато са добре смесени. Добавете яйчения заместител и солта; разбийте хубаво. Постепенно добавете брашнената смес и се разбива, докато са добре смесени. Добавете сметаната, бананите и ванилията и се разбива до гладкост. Добавете шоколада и ядките. Изсипете сместа в подготвените тави. Печете 45 - 55 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете за 10 минути. Извадете от съда върху решетка и веднага увийте в найлон. Охладете напълно преди рязане.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта