Регистрация

Нискокалорично пилешко

Автор:
Генчев
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
632
Оцени рецептата

226 г консерва доматен сос

1/2 ч портокалов сок

1/2 ч ситно нарязан лук

2 с.л. стафиди

2 с.л. нарязана чушка

1/2 ч.л. риган, натрошен

1/2 ч.л. чили на прах

1 скилидка чесън, счукан

340 г обезкостени пилешки гърди, без кожа, нарязани на парчета от по 2,5 см

2 ч.л. царевично нишесте

1 с.л. вода

1/4 ч нарязан магданоз

3 ч сварен ориз

Няколко капки лют сос

 

В голяма тенджера смесете доматения, портокаловия сок, лука, стафидите, чушката, ригана, чилито, чесъна и лютия сос. Оставете да заври; намалете огъня и оставете да къкри. Покрийте с капак за пет минути. Прибавете пилешкото. Оставете отново да заври. Покрийте и оставете да къкри още 12-15 минути или докато пилешкото омекне и вече не е розово. Междувременно смесете царевичното нишесте и водата. Изсипете тази смес в съда и варете като разбърквате до сгъстяване. Гответе и разбърквайте още две минути. Смесете магданоза с ориза. Сервирайте пилешкото върху ориз.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта