Нискокалорично пилешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
226 г консерва доматен сос
1/2 ч портокалов сок
1/2 ч ситно нарязан лук
2 с.л. стафиди
2 с.л. нарязана чушка
1/2 ч.л. риган, натрошен
1/2 ч.л. чили на прах
1 скилидка чесън, счукан
340 г обезкостени пилешки гърди, без кожа, нарязани на парчета от по 2,5 см
2 ч.л. царевично нишесте
1 с.л. вода
1/4 ч нарязан магданоз
3 ч сварен ориз
Няколко капки лют сос
В голяма тенджера смесете доматения, портокаловия сок, лука, стафидите, чушката, ригана, чилито, чесъна и лютия сос. Оставете да заври; намалете огъня и оставете да къкри. Покрийте с капак за пет минути. Прибавете пилешкото. Оставете отново да заври. Покрийте и оставете да къкри още 12-15 минути или докато пилешкото омекне и вече не е розово. Междувременно смесете царевичното нишесте и водата. Изсипете тази смес в съда и варете като разбърквате до сгъстяване. Гответе и разбърквайте още две минути. Смесете магданоза с ориза. Сервирайте пилешкото върху ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ