Регистрация

Немски кекс с мед

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
20 Feb
|
Видяна:
448
Оцени рецептата

300 г мед

2,3 кг захар

2 ч.л. масло

1 щипка сол

2 ч.л. бакпулвер

2 1/4 ч кафе

510 г пълнозърнесто пшенично брашно

1 яйце

6 капки бадемово масло

1 с.л. ром

1/2 ч.л. смлян карамфил

1 ч.л. канела

За глазурата:

30 г пудра захар

1 с.л. гореща вода

 

Разтопете заедно меда, захарта, студеното кафе и маслото в малка купа, като ги затоплите бавно, най-добре в микровълнова фурна. Оставете да се охлади. Смесете брашното и бакпулвера в купа, направете кладенче в средата и се слагат яйцето и подправките; разбъркайте всичко заедно като бавно добавяте студената смес с меда. Намажете тава за печене много добре и с влажна шпатула разпределете тестото отгоре до слой с дебелина около 1 см. Загрейте фурната до 180С и сложете тавата на най-високата част на фурната. Пече се около 20 минути. Направете глазурата и веднага глазирайте тестото, когато излезе от фурната, охладете малко и се нарязва на правоъгълници. Съхраняват се в плътно затворен алуминиев съд, за да останат меки.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта