Регистрация

Мус с ревен

Автор:
yasen
|
Дата:
20 Feb
|
Видяна:
615
Оцени рецептата

3/4 ч захар

1/4 ч вода

3 белтъка, със стайна температура

1 щипка сол

1/8 ч.л. винен камък

1 ч сметана

2 с.л. малинов ликьор

2 ч сварен, отцеден, пюриран ревен

 

Сварете захарта и водата, докато образуват гъст сироп. Разбийте белтъците на пяна, добавете солта и винения камък и продължете да биете, докато започнат да се образуват меки върхове. Добавете в бавен постоянен поток горещия захарен сироп, като разбивате постоянно и да продължете да биете, докато сместа се охлади и се сгъсти. Разбийте сметаната в отделна купа, докато стане почти на сняг, след което добавете ликьора. Смесете разбитата сметана с белтъците и замразете за 2 часа. Махнете от фризера и добавете ревена. Поднесете в стъклени чаши.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта