Регистрация

Мока мраморен кекс

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
12 May
|
Видяна:
477
Оцени рецептата

450 г масло

3 ч захар

6 яйца

1 ч двойно силно кафе

2 ч.л. ванилия

1 с.л. бакпулвер

4 чаши брашно

30 г неподсладен шоколад

 

Разбийте на крем маслото и захарта с електрически миксер на висока скорост. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Пресейте заедно всички сухи съставки. Смесете кафето и ванилията. Добавете сухата смес към кафето и маслото, като редувате, започвайки и завършвайки със сухата смес. Разбъркайте на ръка с шпатула или дървена лъжица. Не разбивайте прекалено дълго. Извадете 1/3 от тестото и смесете с разтопения шоколад. Разпределете останалата 2/3 тестото в намазнена и набрашнена форма за кекс. Сложете бучки от шоколадовото тесто върху другото тесто и завъртете с нож. Пече се 1 час на 180С. Охладете за 10 мин. и обърнете в чиния. Охлажда се напълно.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта