Регистрация

Миниатюрни пайове с шоколад и фъстъчено масло

Автор:
Надежда
|
Дата:
28 Oct
|
Видяна:
434
Оцени рецептата

1 1/4 ч натрошени бисквити

5 с.л. несолено масло, разтопено

1/2 ч + 2 с.л. заквасена сметана

2 1/2 с.л. пудра захар

2 с.л. бита сметана

1/2 ч + 2 с.л. фъстъчено масло

1/2 ч сметана за разбиване

115 г полусладък шоколад, натрошен

 

Смесете натрошените бисквити и маслото в купа. Натиснете сместа по дъното и стените на 24 мини-чашки за мъфини. Поставете във фризера за 20 минути. Разбийте заквасената сметана, пудрата захар и 2 с.л. сметана за разбиване в купа. Добавете фъстъченото масло и разбийте до гладкост. Изсипете по 1 с.л. от сместа с фъстъчено масло във всяка чашка и замразете за 3 часа. Сложете 1/2 ч сметана да къкри в тенджера. Намалете огъня до слаб. Добавете шоколада и се разбърква, до гладкост. Охлажда се напълно, като се разбърква от време на време. Изсипете по 2 супени лъжици от шоколадовата смес върху всеки пай с фъстъчено масло. Оставете във фризера до втвърдяване. С помощта на малък остър нож, внимателно отлепете пайовете от съда. Оставете да престои на стайна температура в продължение на 10 минути преди сервиране.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта