Регистрация

Меден ябълков пай

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
06 Jun
|
Видяна:
497
Оцени рецептата

1 готов блат за пай, неизпечен, 23 см

1 ч захар

3 с.л. брашно

1/4 ч мед

1/3 ч пълномаслена сметана

5 ябълки, обелени, нарязани на тънки филийки

1/2 ч.л. канела

1/4 ч.л. индийско орехче

1 с.л. масло или маргарин

 

Поръсете с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Смесете останалата захар и брашно; сместа се разбърква с меда и сметаната. Изсипете тази смес върху ябълките в голяма купа. Разбъркайте леко, докато филийките са добре покрити. Изсипете ябълките в пая и поръсете с канела и индийско орехче; покрийте с бучици масло. Пече се на 190 градуса в продължение на 35 - 40 минути.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта