Регистрация

Медено пиле

Автор:
lazova
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
567
Оцени рецептата

За течното тесто:

4 с.л. царевично нишесте

1/4 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч вода

1/2 ч.л. сол

1 яйце

1 белтък

2 с.л. сол

680 г обезкостени пилешки гърди, нарязани на ленти

2 ч фъстъчено олио, за пържене на маслена баня

За соса:

1 1/2 с.л. фъстъчено олио

2 ч.л. нарязан джинджифил

3 с.л. нарязан на тънки филийки чесън

1 ч.л. сол

3 с.л. захар

1 ч.л. бял оризов оцет

1/2 ч вода

1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в

1 ч.л. вода

 

Смесете продуктите за тестото в средно голяма купа; то трябва да бъде гъсто и гладко. Оставете да престои покрито в продължение на поне 30 минути. Смесете пилешкото и тестото. Загрейте тиган или уок и се добавя олиото за пържене. Когато започне почти да пуши, добавете месото и запържете докато тестото се зачерви. Изпържете на няколко партиди. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. За да направите соса: Загрява се малка тенджера, когато е гореща, се добавят олиото, джинджифилът и чесънът и се разбърква в продължение на 30 секунди. След това се добавят останалите съставки за сос и се оставя да къкри за 2 минути. Дръжте на топло. Загрейте отново олиото в уока, без да го оставяте да пуши. Изпържете отново пилешкото до хрупкавост - около 1 мин. Извадете и отцедете, сложете в затоплена чиния и поръсете със соса. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта