Медено пиле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За течното тесто:
4 с.л. царевично нишесте
1/4 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч вода
1/2 ч.л. сол
1 яйце
1 белтък
2 с.л. сол
680 г обезкостени пилешки гърди, нарязани на ленти
2 ч фъстъчено олио, за пържене на маслена баня
За соса:
1 1/2 с.л. фъстъчено олио
2 ч.л. нарязан джинджифил
3 с.л. нарязан на тънки филийки чесън
1 ч.л. сол
3 с.л. захар
1 ч.л. бял оризов оцет
1/2 ч вода
1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в
1 ч.л. вода
Смесете продуктите за тестото в средно голяма купа; то трябва да бъде гъсто и гладко. Оставете да престои покрито в продължение на поне 30 минути. Смесете пилешкото и тестото. Загрейте тиган или уок и се добавя олиото за пържене. Когато започне почти да пуши, добавете месото и запържете докато тестото се зачерви. Изпържете на няколко партиди. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. За да направите соса: Загрява се малка тенджера, когато е гореща, се добавят олиото, джинджифилът и чесънът и се разбърква в продължение на 30 секунди. След това се добавят останалите съставки за сос и се оставя да къкри за 2 минути. Дръжте на топло. Загрейте отново олиото в уока, без да го оставяте да пуши. Изпържете отново пилешкото до хрупкавост - около 1 мин. Извадете и отцедете, сложете в затоплена чиния и поръсете със соса. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ