Марокански пилешки шишчета със средиземноморски зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г обезкостени пилешки гърди, нарязани на кубчета 3 с.л. мед
1 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. смлян кимион
1/4 ч.л. едросмлян червен пипер
2 с.л. зехтин
4 пакет бейби моркови (около 450 г), разполовени диагонално
1 червена чушка - нарязана на тънки ивици
1 зелена чушка - нарязана на тънки ивици
1/4 ч пресен кориандър, нарязан
1 с.л. чесън, счукан
Набодете месото на шишове и ги сложете в застлана с фолио тавичка. Смесете меда, оцета, кимиона и червения пипер; намажете част от глазурата от двете страни на пилето. Изпечете на скара за около 9 минути, като обърнете веднъж и мажете 2-3 пъти с допълнително глазура и карамелизираните капки от съда. Сгорещете зехтина в тиган. Добавете морковите и чушките; запържете, като разбърквате често на силен огън, за около 5 минути или докато поомекнат. Добавете кориандъра и чесъна и гответе още 1 минута. Поднесете зеленчуците в плато, покрити с шишчетата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ