Малинов пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пълнежа:
5 ч цели малини, пресни или замразени, размразени
1 1/4 ч захар
5 с.л. царевично нишесте
щипка сол
За блата:
Готово тесто за пай, достатъчно за 2 блата; разделено на 2 топки и охладено
1 с.л. масло - нарязано на парчета
За украса:
Пудра захар
Шоколадови стърготини
Малини, по желание
В тенджера, смесете малините, захарта, царевичното нишесте и солта. Загрява се на умерен огън. Разбърквайте непрекъснато, докато сместа заври и се сгъсти. Сваля се от огъня и се съхранява в хладилник за около 1 час, докато сместа стане със стайна температура. Разделете тестото наполовина и разточете 1 половина на кръг, така че да пасне на тавичката за пай. Оставете тестото да се подава от ръба. Покрийте и оставете в хладилника. Загрейте фурната до 210 градуса. Изсипете плънката в блата. Покрийте с парченца масло. Разточете втората половина тесто отново на кръг и нарежете на ленти. Подредете лентите като решетка върху плънката. Подрежете краищата на горното и долното тесто и навийте. Поставете пая в тавичка за печене и печете около 35-45 минути. Сервирайте гарнирано с пудра захар и шоколадови стърготини и цели плодове.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ