Регистрация

Малиново парфе

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
621
Оцени рецептата

400 г малини, пресни

1/3 ч захар

1 ч сметана за разбиване

1/3 ч белтъци

1/2 ч захар

2 с.л. малинов ликьор

 

Намачкайте малините на каша с опакото на лъжица. Изсипете ги в тенджера с 1/3 чаша захар и оставете да заври. Варете, като бъркате често за 5 минути. Прецедете, за да отстраните семенцата. Прехвърлете прецедената течност в плитка купа и се охлажда във фризер или хладилник. Междувременно разбийте 1 чаша сметана на сняг и оставете в хладилник. Разбийте белтъците, докато се образуват меки върхове; След това постепенно се добавя 1/2 чаена чаша захар и продължете да биете, докато станат на сняг. Смесете малиновото пюре и ликьора; добавете сметаната и леко обединете до смесване. Изсипете сместа в разглабяща се форма и се замразява в продължение на няколко часа или една нощ.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта