Люто-кисело пиле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч.л. царевично нишесте
2 ч.л. сухо шери
1/4 ч.л. сол и черен пипер
450 г пилешки гърди, без кожа и кости, нарязани на хапки
3 1/2 с.л. олио
1 с.л. чесън, счукан
2 ч.л. фино счукан пресен джинджифил
1 ч.л. ферментирал черен боб, изплакнат и отцеден
1 малка зелена чушка, без семената и нарязана
1 средно голям морков, тънко нарязан
225 г бамбукови кълнове
1 с.л. вода
За соса:
2 ч.л. царевично нишесте
1/2 ч.л. натрошен червен пипер, смесен с 1/2 ч.л. зехтин
2 с.л. соев сос
2 1/2 с.л. винен оцет
1/2 ч пилешки бульон
В купа смесете царевичното нишесте, шерито, солта и черния пипер. Добавете пилето и се разбърква, за да се покрие, след което се добавя 1 1/2 ч.л. от зехтина и се оставя да престои в продължение на 15 минути, за да се маринова. Пригответе соса, като смесите всички съставки в друга купа, оставете настрана. Поставете уок или тиган на силен огън. Когато се сгорещи, добавете 2 с.л. зехтин. Когато зехтинът започне да се нагрява, добавете чесъна, джинджифила и черния боб. Разбъркайте веднъж, след това добавете пилето и гответе, докато пилето е непрозрачно (около 3 минути). Извадете от съда. Добавете останалата 1 с.л. зехтин в тигана. Когато се сгорещи, добавете зелената чушка, морковите и бамбука. Пържете, като разбърквате, за около 30 сек. Добавете водата и запържете, като разбърквате, за 1 1/2 минути. Върнете месото в тигана. Добавете соса в тигана и варете, като се разбърква, докато сосът забълбука и се сгъсти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ