Регистрация

Люто-кисело пиле

Автор:
Генчев
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
714
Оцени рецептата

2 ч.л. царевично нишесте

2 ч.л. сухо шери

1/4 ч.л. сол и черен пипер

450 г пилешки гърди, без кожа и кости, нарязани на хапки

3 1/2 с.л. олио

1 с.л. чесън, счукан

2 ч.л. фино счукан пресен джинджифил

1 ч.л. ферментирал черен боб, изплакнат и отцеден

1 малка зелена чушка, без семената и нарязана

1 средно голям морков, тънко нарязан

225 г бамбукови кълнове

1 с.л. вода

За соса:

2 ч.л. царевично нишесте

1/2 ч.л. натрошен червен пипер, смесен с 1/2 ч.л. зехтин

2 с.л. соев сос

2 1/2 с.л. винен оцет

1/2 ч пилешки бульон

 

В купа смесете царевичното нишесте, шерито, солта и черния пипер. Добавете пилето и се разбърква, за да се покрие, след което се добавя 1 1/2 ч.л. от зехтина и се оставя да престои в продължение на 15 минути, за да се маринова. Пригответе соса, като смесите всички съставки в друга купа, оставете настрана. Поставете уок или тиган на силен огън. Когато се сгорещи, добавете 2 с.л. зехтин. Когато зехтинът започне да се нагрява, добавете чесъна, джинджифила и черния боб. Разбъркайте веднъж, след това добавете пилето и гответе, докато пилето е непрозрачно (около 3 минути). Извадете от съда. Добавете останалата 1 с.л. зехтин в тигана. Когато се сгорещи, добавете зелената чушка, морковите и бамбука. Пържете, като разбърквате, за около 30 сек. Добавете водата и запържете, като разбърквате, за 1 1/2 минути. Върнете месото в тигана. Добавете соса в тигана и варете, като се разбърква, докато сосът забълбука и се сгъсти.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта