Регистрация

Лимонов чийзкейк

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
07 Dec
|
Видяна:
784
Оцени рецептата

За блата:

1 ч кокосови стърготини

2 с.л. брашно

2 с.л. несолено масло; разтопено

За пълнежа:

1 пакет неовкусен желатин

1/4 ч студена вода

3 жълтъка

3/4 ч вода

3/4 ч гранулирана захар

450 г крема сирене, меко

1/4 ч лимонов сок

1 ч.л. кора от лайм, настъргана

Зелен оцветител за храна

1 ч сметана за разбиване, бита

3 белтъка, разбити на сняг

 

За блата:

Комбинирайте кокоса, брашното и разтопения маргарин. Притиснете равномерно по дъното на разглабяща се форма за торта с диаметър 23 см. Печете на 180С в продължение на 12-15 минути или до златисто кафяво. Отстранете от огъня и оставете настрана.

За пълнежа:

Размекнете желатина в 1/4 ч студена вода. Заделете. В тенджера смесете жълтъците, 3/4 ч вода и 3/4 ч захар. Гответе, като разбърквате на умерен огън за 5 минути. Махнете от огъня и добавете желатина, докато се разтвори. Разбийте крема сиренето на ниска скорост, докато постепенно добавяте сместа с желатина и яйцето. Добавете сока от лайм, настърганата кора и няколко капки зелен оцветител. Добавете сметаната и разбитите на сняг белтъци. Изсипете в блата и охладете до стягане. Махнете стените на съда и украсете с настъргана кора от лайм. 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта