Регистрация

Лимонов пай с целувчен крем

Автор:
яна маринова
|
Дата:
12 Nov
|
Видяна:
1099
Оцени рецептата

1 готов блат за пай

3/4 ч гранулирана фруктоза

1 ч вода

1/4 ч.л. сол

1/2 ч царевично нишесте

3/4 ч вода

4 жълтъка, леко разбити

1/2 ч лимонов сок

2 с.л. маргарин

1 ч.л. лимонова кора

4 белтъка

1/4 ч.л. винен камък

2 с.л. фруктоза

2 с.л. захар

 

Смесете 3/4 ч фруктоза, 1 ч вода и солта в тенджера. Разбъркайте и загрейте, докато заври. Смесете царевичното нишесте и 3/4 ч вода в малка купа и разбъркайте добре. Добавете бавно царевичното нишесте във врящата смес с фруктоза, като бъркате непрекъснато. Готви се до сгъстяване. Отстранете от огъня. Смесете разбития яйчен жълтък и лимоновия сок. Разбърква се със сгъстената гореща смес. Върнете на котлона и се загрява, като се разбърква непрекъснато, докато сместа заври отново. Махнете от огъня и добавете маргарина и лимоновата кора. Изсипва се в блата за пай. За целувчения крем: Смесете белтъците и винения камък в купа и разбийте на пяна. Смесете 2 с.л. фруктоза и подсладител в малка купа. Продължете да разбивате, като добавяте сместа постепенно, докато белтъците станат на сняг. Намажете върху пая и оставете в хладилника до поднасяне.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта