Лимонов пай с целувчен крем
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 готов блат за пай
3/4 ч гранулирана фруктоза
1 ч вода
1/4 ч.л. сол
1/2 ч царевично нишесте
3/4 ч вода
4 жълтъка, леко разбити
1/2 ч лимонов сок
2 с.л. маргарин
1 ч.л. лимонова кора
4 белтъка
1/4 ч.л. винен камък
2 с.л. фруктоза
2 с.л. захар
Смесете 3/4 ч фруктоза, 1 ч вода и солта в тенджера. Разбъркайте и загрейте, докато заври. Смесете царевичното нишесте и 3/4 ч вода в малка купа и разбъркайте добре. Добавете бавно царевичното нишесте във врящата смес с фруктоза, като бъркате непрекъснато. Готви се до сгъстяване. Отстранете от огъня. Смесете разбития яйчен жълтък и лимоновия сок. Разбърква се със сгъстената гореща смес. Върнете на котлона и се загрява, като се разбърква непрекъснато, докато сместа заври отново. Махнете от огъня и добавете маргарина и лимоновата кора. Изсипва се в блата за пай. За целувчения крем: Смесете белтъците и винения камък в купа и разбийте на пяна. Смесете 2 с.л. фруктоза и подсладител в малка купа. Продължете да разбивате, като добавяте сместа постепенно, докато белтъците станат на сняг. Намажете върху пая и оставете в хладилника до поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ