Регистрация

Лимонов пай с крема сирене и боровинки

Автор:
radito
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
477
Оцени рецептата

225 г обезмаслено крема сирене, на стайна температура

400 г  обезмаслено подсладено кондензирано мляко - консерва

1/2 ч прясно изцеден лимонов сок

1 ч.л. настъргана лимонова кора - прясна, по желание

1 ч.л. ванилов екстракт

1 готов блат за пай

450 г пресни боровинки - почистени

 

Разбийте сиренето на крем. Продължете да биете, докато бавно наливате кондензираното мляко в крема сиренето. Разбийте до гладкост. Добавете лимоновия сок, лимоновата кора и ванилията. Изсипете сместа в подготвения блат. Пюрирайте 1/3 ч боровинки или други плодове. Поръсете върху подготвения пай. С нож, направете спираловидни форми отгоре. Оставете в хладилника в продължение на 3 до 4 часа. Покрийте с останалите боровинки или други плодове.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта