Лимонов мус
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 жълтъка
3 с.л. захар
1 пакет неовкусен желатин
1/3 ч топла вода
1/2 ч прясно изцеден лимонов сок
3 белтъка
2 с.л. захар
1 с.л. настъргана лимонова кора
1 ч сметана за разбиване
2 с.л. захар
300 г замразени малини, размразени
1 с.л. пресен лимонов сок
1 с.л. захар
Разбийте жълтъците и захарта на водна баня, докато сместа не побелее и не стане пухкава (около 2 минути). Разтворете желатина във вода и лимонов сок и се добавя към сместа с яйце. Продължете да разбивате още минута. Сваля се от огъня и се оставя в хладилника за 10 мин. Междувременно разбийте белтъците и 2 супени лъжици захар на сняг. Извадете от хладилника сместа с лимон и яйце, обедините с разбитите на сняг белтъци и добавете лимоновата кора. Охладете в продължение на 4-6 часа. Разбийте 1 ч сметана с 2 с.л. захар на сняг и оставете в хладилника. Поставете малините, 1 супена лъжица пресен лимонов сок и 1 супена лъжица захар в блендера и разбийте на пюре за 1 минута. Поднесете покрито с подсладената сметана и пюрето от малини.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ