Регистрация

Лимоново пиле с горчица

Автор:
Жана
|
Дата:
22 Jul
|
Видяна:
687
Оцени рецептата

4 големи пилешки гърди без кожа и кости

1 ч концентрат за лимонада

3 с.л. едрозърнеста горчица

1/4 ч галета

1/4 ч орехи, нарязани

1 яйце, разбито

олио за пържене

3-4 ч.л. орехово олио

За соса:

1 1/2 с.л. брашно

1/2 ч пилешки бульон

1/4 ч пълномаслена сметана

2 ч.л. едрозърнеста горчица

сол и черен пипер

 

Мариновайте гърдите в лимоновия концентрат за един час. Отцедете и заделете маринатата за соса. Подсушете гърдите и покрийте хубаво с горчица. Смесете галетата и ядките. Потопете пилешките гърди в разбитото яйце и след това в сместа с галета. Оставете в хладилника в продължение на 2 до 3 часа. Загрейте 1 см слънчогледово олио в тиган и прибавете ореховото олио. Запържете за 10- 12 минути, като обърнете веднъж. Когато е готово, поставете в чиния и дръжте на топло. Изсипете мазнината от съда, но оставете 1 1/2 с.л. Добавете брашното и гответе 1 минута. Добавете заделената лимонада и бульона. Оставете да се редуцира на силен огън до около 3/4 чаша. Добавете сметаната, като се разбърква непрекъснато и прецедете в тенджера. Загрява се добре и се прибавя горчицата. Подправете на вкус. Полейте пилешкото и поднесете.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта