Лимоново-орехов плодов кейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч.л. кафява захар
30 г маргарин
6 яйца, разделени
4 ч брашно, разделени
1 ч.л. бакпулвер
60 г лимонов екстракт
1 кг орехи, нарязани
225 г захаросан ананас
225 г захаросани череши
Разбийте на крем захарта и маргарина до гладкост; добавете разбития жълтък и се разбърква добре. Смесете 2 чаши брашно с бакпулвера и ги прибавете към горната смес. Разбийте до гладкост; добавете екстракта от лимон. Покрийте орехите, ананаса и черешите с останалите две чаши брашно; добавите към сместа. Добавете разбитите на сняг белтъци. Покрийте и се оставя да престои една нощ. Изсипете сместа в намазана с масло форма за кекс и се пече на 160 градуса за 1-1/2 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ