Регистрация

Лесна торта с ягоди и сметана

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
23 Jul
|
Видяна:
488
Оцени рецептата

1 пандишпанов блат

1 ч конфитюр от малини

1/4 ч бадеми, нарязани

1/4 ч бренди

3/4 ч шери

1 1/2 ч мляко

1 ч сметана

1 шушулка ванилия

1 ч.л. царевично нишесте

3 с.л. захар

5 яйца

2 ч сметана

8 лимонови резенчета

6 ягоди

 

Нарежете блата на много дебели резени и всяко парче се намазва щедро с конфитюра от малини. Подредете филийките на дъното на голяма стъклена купа. Поръсете с бадемите и брендито и оставете да се накисва в продължение на около 40 минути. Сложете млякото и сметаната с ванилията да заври на водна баня. Отстранете от огъня и изхвърлете ванилията. Смесете царевичното нишесте със захарта и яйцата и постепенно се изсипват в млякото и сметаната. Сместа се прехвърля отново на водна баня и се разбърква, докато кремът стане гъст; не се оставя да заври. Оставете да се охлади леко и изсипете върху блата. Оставете да стегне и когато се охлади напълно, се намазва с останалия конфитюр отгоре, след това се покрива с бита сметана. Украсете с резени лимон и филийки ягода. Оставете в хладилника до сервиране.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта