Лесен бананов пай със сметана
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч царевично нишесте
2/3 ч захар
1/4 ч.л. сол
2 ч мляко, топло
3 жълтъка
2 с.л. масло
1/2 ч.л. ванилов екстракт
3 банана, нарязани на филийки
1 готов блат за пай, изпечен
Подсладена бита сметана
Смесете царевичното нишесте, захарта и солта на водна баня. Постепенно сместа се разбърква с млякото. Гответе над леко къкреща вода, като разбивате непрекъснато с телена бъркалка, докато сместа се сгъсти, около 10 минути. Сместа трябва да заври, за да се сгъсти. Леко разбийте жълтъците в малка купа. Бавно добавете около 1/4 чаша от горещата смес при жълтъците и се разбърква добре. Разбъркайте жълтъците обратно в млечната смес на водна баня и варете 5 минути. Оставете да се охлади леко, след което се добавят маслото и ванилията, докато маслото се разтопи. Добавете филийките банани. Изсипва се в охладения изпечен блат за пай и се оставя в хладилника до стягане - около 1-1/2 часа. Покрийте с подсладена сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ