Крем с цариградско грозде
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г зелено цариградско грозде, изплакнато и подрязано, неотцедено
115 г пудра захар (или повече, на вкус)
125 г гранулирана захар
225 г прясно сирене
210 мл заквасена сметана
Сложете цариградското грозде в тенджера, заедно с водата от изплакването му. Покрийте и варете на много слаб огън, докато плодът е напълно омекнал. Натрошете на пюре и варете в продължение на още няколко минути, без капака, като само от време на време се разбърква, докато по-голяма част от сока се изпари. Добавете пудра захар на вкус и се разбърква, докато се разтопи. Изсипете пюрето в 8 отделни купички и се оставя докато изстине. Разбийте сиренето със сметаната, докато сместа е гладка и след това на сняг. Изсипете върху студеното пюре и изравнете отгоре. Покрийте и оставете в хладилника за около 45 минути, докато кремът се втвърди. Разтворете захарта в една супена лъжица топла вода в тиган, поставен върху слаб огън. След това увеличете огъня и варете, докато се карамелизира. Бързо изсипете равномерно върху охладените кремове и оставете настрана за 20 минути, докато карамелът стегне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ