Регистрация

Крем с цариградско грозде

Автор:
Жана
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
443
Оцени рецептата

450 г зелено цариградско грозде, изплакнато и подрязано, неотцедено

115 г пудра захар (или повече, на вкус)

125 г гранулирана захар

225 г прясно сирене

210 мл заквасена сметана

 

Сложете цариградското грозде в тенджера, заедно с водата от изплакването му. Покрийте и варете на много слаб огън, докато плодът е напълно омекнал. Натрошете на пюре и варете в продължение на още няколко минути, без капака, като само от време на време се разбърква, докато по-голяма част от сока се изпари. Добавете пудра захар на вкус и се разбърква, докато се разтопи. Изсипете пюрето в 8 отделни купички и се оставя докато изстине. Разбийте сиренето със сметаната, докато сместа е гладка и след това на сняг. Изсипете върху студеното пюре и изравнете отгоре. Покрийте и оставете в хладилника за около 45 минути, докато кремът се втвърди. Разтворете захарта в една супена лъжица топла вода в тиган, поставен върху слаб огън. След това увеличете огъня и варете, докато се карамелизира. Бързо изсипете равномерно върху охладените кремове и оставете настрана за 20 минути, докато карамелът стегне.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта